Historiek

Oorsprong en groei

20 oktober 1930 was niet de meest geschikte datum in de geschiedenis om een nieuw bedrijf op te richten. Het vergde moed en vastberadenheid om in tijden van economische depressie de grondslag te leggen voor ‘Clayton Manufacturing Company’.

Om een markt voor een totaal nieuw product te creëren was een vooruitziende blik nodig. Dat product was een stoomreiniger, uitgevonden door Walter Kerrick en ontwikkeld door William Clayton, Sr., de oprichter van de Claytongroep. Met William Clayton aan het hoofd, Kerrick als hoofdingenieur en J.E.St.Clair als secretaris-schatbewaarder, kreeg de groep, met een volledige lijn aan stoomreinigers, wereldwijd aanzien en respect.


Het succes van de oorspronkelijke onderneming leidde tot verdere vernieuwingen en extra personeel. CEO, E.M.”Pappy” Barrett en sales manager, L.F.”Doc” Working verhoogden de expertise van het bedrijf in hun respectieve domeinen. Onder het toeziend oog van projectontwikkelingsingenieur, Perry Arant, werd vanuit het oorspronkelijke concept van de stoomreinigers een serie aan industriële stoomgeneratoren ontwikkeld. Deze compacte units introduceerden het tegenstroomprincipe, een zeer belangrijke doorbraak naar duidelijke brandstofbesparing t.o.v. traditionele stoomketels.Stoomgeneratoren kennen duizenden toepassingen wereldwijd. Een belangrijk aandeel in de groei van het bedrijf is te danken aan de uitbreiding naar een internationale verkoop, door Art Dayton. De Clayton producten zijn nu ingeburgerd in alle industrieën die gebruik maken van processtoom.

 

Wij zijn trots dat onze stoomgeneratoren van in de beginperiode nog steeds in productie zijn en dat ze daarenboven nog belangrijker geworden zijn in de energiebewuste wereld van vandaag. Het energiebesparend design gekoppeld aan de toewijding van onze medewerkers aangaande kwaliteit, maakte van Clayton wereldspeler op gebied van stoomvoorziening.

“A company is known by the

customers it keeps”

 

“Making steam is simple. Making steam

with maximum efficiency is Clayton’s

speciality”

 

 

Innovatieve stoomsystemen

De Clayton stoomgenerator is een extreem efficiënt, veilig, compact en flexibel toestel dat vanuit koude toestand stoom produceert (op de gewenste druk en temperatuur) binnen enkele minuten. De beschikbare standaard modellen gaan van 100kW tot 20MW, met drukken tot 200 barg. Ook modellen voor oververhitte stoom tot 460 °C zijn beschikbaar. Clayton kan ook alle standaard en klantspecifieke modellen leveren als volledig uitgerust ketelhuis.


De Clayton afvoergassenketel of energierecuperatieketel is een compacte en efficiënte manier om stoom te maken door de energie te recupereren uit uitlaatgassen van motoren, turbines, ovens, etc.

 

Clayton klanten

De technische en economische voordelen van de Clayton stoomgeneratoren zijn ongeëvenaard zodat een groot aantal vooraanstaande bedrijven en instellingen gebruik maken van ’s werelds beste stoomgeneratoren.

De Clayton toepassingen zijn terug te vinden in fabrieken, melkerijen en zuivelbedrijven, de pharma-industrie, brouwerijen en drankenproducenten, energiecentrales, de petrochemische industrie, hospitalen, rederijen, luchtvaartmaatschappijen, chemische bedrijven, textielnijverheid, auto-industrie, voedselproducenten, agro-industrie, metaalnijverheid en vele andere.